Slik lager du Limoncello

mat og drikke

Vil du lære hvordan lage limoncello; da finner du oppskriften her. 

Om Limoncello

Limoncello stammer opprinnelig fra syd-Italia, nærmere bestemt områdene syd for Napoli. I dag lages den også andre steder i Italia. 

Det er ganske vanlig at hver familie har hver sin oppskrift, og i barer har de gjerne en hjemmeprodusert i kjøleskapet under baren som de byr til sine spesielle gjester. 

Oppskrift og fremgangsmåte:

  • 5 store sitroner som ikke er sprøytet
  • 1 liter 60 % sprit eller 1/2 liter 95 % om du får tak i 
  • 7,5 dl vann
  • 600 gram sukker

Vask sitronene godt og skrell av skallet uten å få med det hvite. Legg sitronskallene i en lufttett beholder av glass og hell over spriten. Sett på et mørkt sted og la det stå å trekke ca 1 måned. 

Når det er ferdig trekt koker du opp sukker og vann og avkjøler dette. Ta opp sitronskallet fra spriten og sil væsken. Hell så sukkerlaken over i samme beholder som spriten og bland godt. 

Hell over på flasker og sett kjølig til den er iskald. Bruk gjerne fryser. Server.