Oppskrifter med pasta og risotto
Nedenfor finner du to oppskrifter, men vi vil jevnlig oppdatere denne guiden med flere godsaker utover hele hĂžsten.Â
Ănsker du e-post nĂ„r denne og andre matguider oppdateres med nye oppskrifter og inspirerende mathistorier?Â
Ja, takk
Tagliatelle med kantarell og brunskrubb
Foto: Stefano Sacchi
Italiensk matlaging i Norge!
VĂ„r âhuskokkâ Stefano elsker Ă„ bruke av det han finner i naturen.Â
Og akkurat nÄ befinner han seg i Norge, hvor soppsesongen er i gang!
Her deler han retten tagliatelle med kantareller og brunskrubb, eller som det heter pĂ„ italiensk: Tagliatelle com Cantarelli e porcinelle di betulla. Â
Stefano er det som pĂ„ italiensk kaller ânorcinoâ, han lager pĂžlser fra bunnen av, og han elsker gode rĂ„varer - som han mener han finner masse av i Norge!
Fersk pasta som tagliatelle har den rette konsistensen for Ă„ absorbere all smaken av den kjĂžttfulle skogsoppene som er i sesong nĂ„ og utover hĂžsten.Â
Denne retten er enkel Ä tilberede og svÊrt velsmakende! Samle vennene dine til en italiensk-norsk rett i sesong - eller overrask din elskede!
Oppskrift og fremgangsmÄte
Bli en mester Ă„ lage risotto
Bli med inn i en verden av risotto. LĂŠr hvordan du enkelt kan lage denne retten fra nord-Italia, og hvilke vin som passer til.
I bunn og grunn er risotto lekende lett Ă„ lage! Kall det gjerne en grunnoppskrift for i denne er det mer eller mindre samme typer ingredienser og fremgangsmĂ„te, mens smakstilsetningen variere.Â
NĂ„r du lĂŠrer grunnreglene for hvordan lage en god risotto - kommer du til Ă„ bli en mesterkokk innen risotto-laging.Â
I tillegg til Ä fÞlge de faste stegene du trenger for Ä lage en smakfull risotto, har selvsagt rÄvarene mye Ä si at du velger gode rÄvarer - og da bÞr du blant annet ikke spare pÄ parmesanosten!
Sitrus-risotto
Denne risottoen er frisk og kremete pÄ samme tid, og passer perfekt til en lett sommermiddag med en tÞrr hvitvin til.
Den er elegant, enkel og med et overraskende element i form av sitrusfrukter, som pĂ„ italiensk kalles agrumi.Â
Vi har brukt saften og skallet fra sitron og appelsin, hvilket gir risottoen et lett kandisert preg: Helt nydelig. Delizioso.