Oppskrifter med pasta og risotto


Nedenfor finner du to oppskrifter, men vi vil jevnlig oppdatere denne guiden med flere godsaker utover hele høsten. 


Ønsker du e-post når denne og andre matguider oppdateres med nye oppskrifter og inspirerende mathistorier? 

Ja, takk

Høst-pizza med gresskar, chevre og valnøtter


Tekst: Thea Marie Dolva

Når gresskarene lyser opp i varme fargen er det fristende å invitere venner og familie til en lun og god italiensk rett. I Italia brukes gresskaret til alt fra supper til tortelli-fyll, men har du prøvd det på pizzaen?

To nøkkelord i det italienske kjøkken er SEMPLICITÀ e BILANCIO - enkelhet og balanse. For å lage en god rett trenger man få, men gode ingredienser, som passer godt sammen.

I denne retten harmonerer det søte gresskaret mot den salte og smakfulle geitosten, mens nøttene kontrasterer det myke og kremete med en god crunch. 

Chevre er riktignok en fransk ost, men den er elsket av italienere! Gorgonzola er et annet nydelig alternativ.

Når det gjelder pizzabunnen, kan du kjøpe en god ferdig bunn, lage din egen favoritt, eller du kan teste ut min families spelt-variant. Det går også an å bruke en litt tykkere bunn til denne typen pizza, det som på italiensk kalles "pinsa".

Perfekt å servere til en enkel lunsj eller middag. 

 

Drikke til?

Pizza akkompagneres av øl i Italia, og til denne kan vi anbefale Birra del Borgo L’Equilibrista, som du får på vinmonopolet. Det er en lys og fruktig saison-inspirert øl, brygget med druer fra vinproduksjonen i Chianti, med florale og krydrede toner og lett syrlighet. Et annet bra valg er Baladin Nora, en amber ale med hint av ingefær og kanel som gir en deilig og litt krydret smak.

Høststemning så det holder!

Tagliatelle med kantarell og brunskrubb


Foto: Stefano Sacchi

Italiensk matlaging i Norge!

Vår “huskokk” Stefano elsker å bruke av det han finner i naturen. 

Og akkurat nå befinner han seg i Norge, hvor soppsesongen er i gang!

Her deler han retten tagliatelle med kantareller og brunskrubb, eller som det heter på italiensk: Tagliatelle com Cantarelli e porcinelle di betulla.  

Stefano er det som på italiensk kaller “norcino”, han lager pølser fra bunnen av, og han elsker gode råvarer - som han mener han finner masse av i Norge!

Fersk pasta som tagliatelle har den rette konsistensen for å absorbere all smaken av den kjøttfulle skogsoppene som er i sesong nå og utover høsten. 

Denne retten er enkel å tilberede og svært velsmakende! Samle vennene dine til en italiensk-norsk rett i sesong - eller overrask din elskede!

Bli en mester å lage risotto


Bli med inn i en verden av risotto. Lær hvordan du enkelt kan lage denne retten fra nord-Italia, og hvilke vin som passer til.


I bunn og grunn er risotto lekende lett å lage! 
Kall det gjerne en grunnoppskrift for i denne er det mer eller mindre samme typer ingredienser og fremgangsmåte, mens smakstilsetningen variere. 

Når du lærer grunnreglene for hvordan lage en god risotto - kommer du til å bli en mesterkokk innen risotto-laging. 

I tillegg til å følge de faste stegene du trenger for å lage en smakfull risotto, har selvsagt råvarene mye å si at du velger gode råvarer - og da bør du blant annet ikke spare på parmesanosten!

Sitrus-risotto

Denne risottoen er frisk og kremete på samme tid, og passer perfekt til en lett sommermiddag med en tørr hvitvin til.

Den er elegant, enkel og med et overraskende element i form av sitrusfrukter, som på italiensk kalles agrumi

Vi har brukt saften og skallet fra sitron og appelsin, hvilket gir risottoen et lett kandisert preg: Helt nydelig. Delizioso.