Svineskank med poteter og karamellisert løk
Nedenfor finner du en smakfull oppskrift på en italiensk hovedrett, men vi vil jevnlig oppdatere denne guiden med flere godsaker.
Ønsker du å få tilsendt e-post når guiden oppdateres med flere oppskrifter og historier?
Ja, takk
Svineskank med poteter og karamellisert løk
Tekst og foto: Stefano Sacchi
Denne retten er typisk for regionene i Nord-Italia, spesielt de regionene som grenser mot Frankrike, Østerrike og Sveits: Piemonte, Lombardia, Trentino, Alto Adige, Veneto og Friuli Venezia Giulia.
Skanken er en del av grisen, det som vises på bildet er skuldermuskelen, det eneste jeg finner her i Norge, men i Italia brukes leggbenet på grisen.
Retten er enkel, men krever at kjøttet får steke lenge på svak varme. Perfekt å lage en dag du uansett er hjemme og kan se til maten i ny og ne.